Næstved Hiphop 25 years

pressefoto/youdontknow

DR’s P1 Reportagen sætter fokus på Næstved og projektet youdontknow.

Byens graffiti miljø har været verdenskendt siden 1980erne og berømte malere fra New York, Sidney, Schweiz, København og mange andre steder har besøgt Næstved for at male på især den store mur nær jernbane-stationen, som de lokale hiphoppere kalder for Hall Of Fame.

Indtil vidre har DR lavet 5 reportager fra Næstved. De kan alle hørers fra denne side.

http://podcast.dr.dk/P1/Reportagen/2010/Reportagen_100111.mp3
Hall of Fame – 11-01-2010
Om den gang hiphoppen kom til byen. Om den første malermission til den senere berømte væg ved stationen. Om den overraskelse der ventede de unge malere ved væggen. Og om et mysterie fra den gang som først blev opklaret for nyligt.
Medvirkende: graffitimaleren CMP.


Steder der var 12-01-2010
En gennemgang af nogle af de geografiske knudepunkter for Næstveds hiphop historie belyst af en hiphopper og en bedsteborger. Og om Den Hvide By.
Medvirkende: graffitimaler Jan Danebod og lokalhistoriker Rasmus Nielsen.


De unge skrivere – 13-01-2010
To teenage graffitimalere viser rundt på to af Næstveds nuværende åndehuller. Det ene sted er forladt industriromantik, og det andet har de selv bygget.
Medvirkende: graffitimalerne Sara og Christian.


Rap og generationskløft – 14-01-2010
Det største udstillingsvindue for Næstved hiphop er den lokalpatriotiske rapgruppe Hvid Sjokolade. De brød igennem i 1996 med deres humanistiske musik som gjorde grin med amerikansk gangsta rap.
Siden den gang har Næstveds rappere måttet finde sig i det image byen fik som et sted for hippie-hop. Eller prøve at lave det om.


Breakdance – 15-01-2010
Næstved er Danmarks New York. I hvert fald har byen både en jernbanestation og masser af graffiti. Og det har dannet grundlag for byens position som en stor hiphop by i Danmark, til trods for byens geografisk begrænsede størrelse.

Breakdance er den disciplin i hiphop kulturen som oftest overses, fordi den lever et tilbagetrukket liv i træningslokaler og til undergrundsfester.

Update 01/15-2009
DR har lagt et radio klip mere på siden om breakdance i Næstved.

via kbh fra writersbench.dk