Train graffiti on P1

From dr.dk

This radio show was posted almost 3 years ago, but it is still interesting. From dr.dk. (in Danish)

Danmark er et berømt land ude i den globale graffitiverden. Kendt for dygtige og aktive graffitimalere og for de flotte s-tog. Malerne synes dog generelt at mene, at de gamle s-tog var bedre end dem, der kører på skinnerne i dag. Bogen ”Will I Go To Hell For This” dokumenterer graffitien på de gamle københavnske s-tog i de 25 år de blev malet på. Fra det første ”piece” i 1984 til togmodellernes sidste køretur i 2007.

I udsendelsen fortæller tog-maleren E-Funk, hvorfor han bliver ved med at male på togene. Selvom hovedparten af hans malerier bliver kørt direkte i rensnings anlægget og dermed kun bliver set af ham selv, og så dem han viser sine fotografier til. Programmet giver også en historisk gennemgang af dansk tog-graffiti fortalt med arkivklip og af maleren Zenith. Hun var med til at male Danmarks historiens første ”whole-car” – den første hele togvogn dækket af graffiti.

Endelig er der interview med Rasmus Hansen, som er den ene af de tre forfattere bag ”Will I Go To Hell For This”. Det er den første rigtige danske graffitibog i 13 år. Rasmus Hansen fortæller om den særlige del af graffiti-livet som handler om at sidde på en bænk på en tog perron og vente på tog med graffiti, som man kan tage billeder af. Måske får man kun én chance for at fotografere graffitien, før den ender i rensespanden. Det er den skæbne der er overgået samtlige de mere end 600 billeder som er med i Rasmus Hansens bog.

One thought on “Train graffiti on P1