Gaden er kunstens lærred [youtube]

Af Marijn Vermeulen og Astrid Olstrup
Bliver du også glad i låget, når byens ellers kedelige gavle bliver forvandlet til smukke kunstværker?
Jonas Molbæk, med kunstnernavnet Preowned, er en af de kunstnere, der har været med til at dekorere København. Han har malet siden sine teenageår, og mener kun, at det går i den rigtige retning, når gadekunst bydes velkommen.
– Det er enormt udviklende, og folk får lov til at prøve en masse ting af, siger Jonas Molbæk
6 kilometer kunstSå længe metrobyggeriet i København står på, er det seks kilometer lange metrohegn blevet lærred for mange forskellige slags kunstarter. Projektet hedder Byens Hegn, og alle kan ansøge om at få lov til at udsmykke et stykke af hegnet.
Læs også: Kunsten at lave street art, når man ikke kan gå
Jonas Molbæk har været med til at pryde metrohegnet flere steder. Han har blandt andet samarbejdet med kunstneren NoTitle, og har malet både på Aksel Møllers Have og Sønder Boulevard.
Offentlig støtteByens Hegn er et samarbejde mellem Metroselskabet, Københavns- og Frederiksberg Kommune, men selve kunsten er finansieret af de dele af hegnet, hvor der er gjort plads til reklamer og annoncer.
Københavns Kommune har netop godkendt endnu et projekt, der skal fremme gadekunsten. Nu skal cykeltunneller i København udsmykkes med graffiti og andet kunst.
Jonas Molbæk har allerede fået godkendt det næste projekt på Byens Hegn. I løbet af sensommeren vil man altså kunne finde Jonas Molbæks navn på hegnet igen.
Da NetAvisen mødte Jonas Molbæk, var han i gang med at male et portræt af den verdenskendte skater Rune Glifberg.

From navisen.dk.